Våra Öppna Vinprovningar

skål Enjoy and Taste

Här hittar du våra inplanerade öppna provningar.
Under kvällen träffar du nya människor samtidigt som du njuter av och lär dig mer om vin, druvor, tillverkningsmetoder och hur vi matchar olika smaker. 
Mat och vin i kombination är grunden i alla provningar.
Till dessa provningar kan du anmäla dig själv eller ta med vänner och bekanta. Utbudet av provningstillfällen fylls kontinuerligt på så att just du ska hitta något som tilltalar dig.

rödvin Enjoy and Taste

Judgement of Paris 

 – när nya världen sattes på kartan.
26 aug kl 19.00 

En kul kväll då vi tar reda på vilket vin just du gillar bäst!

Världens mest kända vinprovning genomfördes 1976 och kallas ”Judgement of Paris” då vinkritikern Steven Spurrier arrangerade en provning där franska traditionella kvalitetsviner tävlade mot nya världens uppstickare Napa Valley, USA där man tog ut svängarna lite mer. En provning där alla på förhand tänkte att inget skulle kunna slå de franska vinerna. Denna provning som ändrade dock folks uppfattning i ett nafs och startade nya väldens framgång.

Kom och lär er mer om likheter och olikheter kring nya och gamla värdens viner samtidigt som vi tar reda på vilket vin just du tycker bäst om.  
Begränsat antal platser. Endast 350kr. 

Anmäl dig genom att maila: mia@enjoytaste.se

Orangeviner 
16 sep 19.00

choklad och vin Enjoy and Taste

Här lovar jag er en kul och annorlunda vinkväll! Vi kommer upptäcka, lära oss mer och smaka på annorlunda, häftiga viner! Orangeviner är en nygammal stil av vin. Nya stilen står framförallt nordöstra Italien för. Samtidigt är vintypen riktigt gammal, exempelvis Georgien ett av världens mest bortglömda men äldsta vinland producerade orangeviner.

En spännande och härlig blandning av viner kommer provas tillsamman med några olika tapas.

Begränsat antal platser. Endast 350kr.

Resa utmed Rhônedalen
14 okt 18.30

rött Enjoy and Taste

Visste du att man kan genom att tillsätta en grön druva kan få djupare röd färg på det röda vinet? Detta och mer lär vi oss genom vår resa utmed Rhônedalen i södra Frankrike. Området är ett av Frankrikes mest intressanta vindistrikt. Området sträcker sig från Vienne i norr och över 20 mil söderut efter floden till Avignon. Utmed denna resa kommer vi besöka några av Frankrikes bästa vinodlingar.

I norra delen av Rhônedalen är 21 olika druvor, både blå och gröna tillåtna och 95% av vinerna som produceras är röda. ”GSM” är en annan sak vi kommer ta upp och lära oss mer om denna kväll!
Begränsat antal platser. Endast 350kr.

Champagnes änkor
24 & 25 nov 19.00

fransicorta Enjoy and Taste

Säger man änka och Champagne tänker nog de flesta direkt på den i Sverige populära ”Gula änkan”. Men det finns fler än Nicole Clicquot som satt ett starkt avtryck på denna härliga dryck. Under kvällen kommer vi stifta bekantskap med ytterligare några fascinerande änkor samtidigt som vi njuter av magisk Champagne i glasen!

Kom och njut samtidigt som ni får några kul berättelser ni sedan själva kan dela med er av vid exempelvis nyårsmiddagen.    
Begränsat antal platser. Endast 450kr.

GE BORT ETT

 

PRESENTKORT

 

Händelse är bästa gåvan! Att få en upplevelse av en vän eller familjemedlem uppskattas alltid. Vi säljer presentkort på valfritt belopp som under ett år kan utnyttjas vid en öppen vinprovning alt vid en privat provning. Hör av er för mer information. Vi postar presentkortet till er eller om ni har bråttom kan vi maila det till er också.

 

champagneprovning Enjoy and Taste

Bokningsregler

Sker avbokning senast en vecka innan aktuellt provningsdatum får man tillbaka den erlagda avgiften i form av ett presentkort hos E&T giltigt ett år. Sker avbokning senare än en vecka innan aktuellt provningsdatum får man betala hela avgiften, förutsatt att man inte själv hittar någon som kan överta platsen. Detta namnbyte måste meddelas senast en dag innan provningen.

 

Kontakta oss